Presseklipp

Kunst for mennesker på flukt

Kjetil Haaland og Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland møttes hos felles samarbeidspartner Gabler i Bergen før jul. Egeland holdt foredrag for bedriftens ansatte, mens Haaland hadde utstilling i deres lokaler.

Kjetil Haaland og Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland møttes hos felles samarbeidspartner Gabler i Bergen før jul. Egeland holdt foredrag for bedriftens ansatte, mens Haaland hadde utstilling i deres lokaler.

Hanne Eide Andersen (11.02.2015)

Share on facebook Share on twitter Share on google_plusone_share Share on linkedin Share on email Share on print

Flyktninghjelpen får stadig nye, spennende støttespillere i norsk kulturliv! Billedkunstner Kjetil Haaland gir inntekter fra sin utstilling i Bergen til mennesker på flukt.

Kjetil Haaland har nylig hatt sine malerier utstilt hos en av Flyktninghjelpens støttespillere, pensjons- og investeringsrådgivningsselskapet Gabler i Bergen.

Nå ønsker også Haaland å bidra til Flyktninghjelpens arbeid for mennesker på flukt verden over.

- Å yte humanitær hjelp til flyktninger i konfliktområder er en veldig viktig oppgave, og Flyktninghjelpen er en seriøs organisasjon som hjelper der nøden er størst, sier billedkunstneren.

Næringslivsansvarlig i Flyktninghjelpen, Annicken Saxlund, sier at Haalands gave føyer seg inn i en voksende rekke av personligheter og institusjoner i norsk kulturliv som ønsker å bidra til organisasjonens arbeid.

- Utviklingen er utrolig positiv. Vi opplever en enorm og gledelig pågang fra utøvere og aktører i alle sjangere som ønsker å bidra. Det er tydelig at det brede lag av befolkningen har fått opp øynene for den enorme, globale fluktkrisen vi opplever i dag, og ønsker å engasjere seg, sier Saxlund.

- Vi har støttespillere innen musikk, teater, TV, litteratur og nå altså billedkunst. Vi opplever veldig mye genuint engasjement. Det som går igjen er at man ønsker å bruke egne kunstformer og fag for å bidra helt konkret. De vil ikke bare stille opp som et kjent fjes som sier at de støtter oss og flyktningesaken, men investerer tid og penger i å bidra, sier Saxlund.

Kjetil Haaland har i løpet av det siste tiåret presentert sine malerier i Italia, Tyskland, England, Holland, Norge, USA og Monaco.I tillegg til salg til private kunder er Haalands malerier innkjøpt av bl.a. det italienske tv-selskapet RAI, GE Money Bank, SINTEF og GABLER AS.

Flo og Northug henger på veggen i London

LONDON (NRK): De henger tett i tett på veggene i Piers Feetham Gallery i Chelsea i London i disse dager; store, norske idrettshøydepunkter.

Les mer på NRK-reportage i lørdagsrevyen 4. mai 2013

http://www.nrk.no/sport/1.11009626

028O6396.jpg